Fotowedstrijd voor amateurfotografen bij VRIJDAG

GRONINGEN - VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, heeft een fotowedstrijd voor amateurfotografen uitgeschreven. Thema is: 'Restruimte'.

"Nederland behoort tot de meest vormgegeven landen ter wereld. Zijn er nog plekken in de noordelijke provinciën te vinden die ontsnapt zijn aan planning? Schijnbaar nutteloze stukjes land die lijken te zijn ontsnapt aan planoloog en tekentafel?", zegt organisator Wim Bosch over het thema. "We zijn op zoek naar foto’s van deze restruimte, deze vrijplaatsen, grensgebiedjes en ruigland’, legt Wim Bosch uit.

Solotentoonstelling

Een vakjury zal alle inzendingen beoordelen. De vijf beste inzendingen worden op groot formaat geprint en geëxposeerd in de VRIJDAGgalerie aan de Walstraat. De winnaar krijgt in 2018 een solotentoonstelling  in de VRIJDAGgalerie. Bosch: "Maar we gaan de inzendingen allemaal exposeren tijdens de tentoonstelling 'Het land voor mij…’." Deze expositie is van 16 tot en met 30 juni in de expositieruimte van VRIJDAG aan de Walstraat.

Het land voor mij...

De footwedstrijd is georganiseerd in het kader van 'Het land voor mij…', een eveneens door Bosch georganiseerde reeks (VRIJDG)lezingen over landschapsfotografie.

Meedoen

Fotografen kunnen hun inzendingen e-mailen naar foto@bijvrijdag.nl. Elke deelnemer mag maximaal drie foto’s inzenden, samen maximaal 3Mb groot. Amateurfotografen die fotowebsite Flickr gebruiken, kunnen daar lid worden van een speciale groep: www.flickr.com/groups/hetlandvoormij. Hier kunnen foto’s met een grotere bestandsgrootte worden gedeeld. De uiterste inzenddatum van de wedstrijd is op vrijdag 26 mei.