Bouwactiviteiten in Tersluis officieel van start

MEERSTAD - Met het hijsen van een 'Welkom in Tersluis'-vlag is donderdag het officiële startsein gegeven voor de bouw van de eerste huizen in Meerstads nieuwste woonwijk Tersluis. Wethouder Roeland van der Schaaf van Groningen, adjunct-directeur Arjan Moes van ontwikkelaar Ter Steege en projectdirecteur Walter Reinke namen de openingshandeling voor hun rekening. Dit in aanwezigheid van kopers en optanten.

In Tersluis worden op dit moment meerdere woningbouwprojecten aangeboden, met onder meer halfvrijstaande en vrijstaande woningen. Naar verwachting komen hier de komende maanden tal van nieuwe projecten bij. . De bouw van de eerste huizen is onlangs al begonnen. Om de bewoners vanaf het begin behalve een waterrijke ook een groene omgeving te kunnen bieden, zijn deze maand ook al de eerste bomen geplant (in Fase I van de nieuwe wijk). Zodra deze zomer de Vossenburglaan als entreeroute naar Tersluis verbreed is, zullen ook daar bomen verschijnen.

Park Meerstad

Over groen gesproken, volgende week worden ook de werkzaamheden voor de realisatie van het openbare land-art park in Meerstad geïntensiveerd. Het parkontwerp wordt gekenmerkt door een plooiend, heuvelachtig landschap waarvoor in totaal circa 170.000 kubieke meter zand nodig is.
Lees verder na de artist impression.
[caption id="attachment_65493" align="aligncenter" width="383"]Artist impression van Park Meerstad. Afbeelding: Bureau Meerstad Artist impression van Park Meerstad. Afbeelding: Bureau Meerstad[/caption] Het zand, dat hydraulisch naar het park getransporteerd wordt, zal laag voor laag groeien. Het gehele gebied wordt dus eerst opgehoogd, om in een later stadium reliëf aan te kunnen brengen. De teelaarde uit de dijken, die hiervoor zijn aangelegd, zal daarna als bekleding over het zand worden aangebracht zodat hier in de eindfase onder andere gras, bloemen en bomen kunnen groeien.