Bewoners Grote Appelstraat leveren eigen bijdrage aan herinrichting

GRONINGEN - Bewoners van de Grote Appelstraat in de Hortusbuurt brengen zaterdag 22 april bloeiende beplanting aan in de plantenbakken die in hun straat zijn geplaatst. Wijkwethouder Joost van Keulen geeft om 11.00 uur het startsein voor de bewonerswerkdag.

De Grote Appelstraat wordt op initiatief van haar bewoners tot leefstraat heringericht.  De bewoners vonden dat in hun straat te hard gereden werd door auto’s. Ook werd veel overlast ervaren van geparkeerde fietsen op de stoep. De straat bood daarnaast niet echt een plek om elkaar te ontmoeten en er was weinig groen in de straat.

Vaart minderen

De bewoners hebben samen met de gemeente een plan uitgewerkt, waarbij automobilisten vaart moeten minderen. Plantenbakken zorgen voor meer groen en kleur in de straat. Extra fietsenrekken zullen straks zorgen voor een opgeruimder beeld, terwijl bankjes dienen als ontmoetingsplek. De gemeente, die dit project subsidieert, is eind maart begonnen met de herbestratingswerkzaamheden. Het is de bedoeling dat het hele project voor de zomervakantie is afgerond.