Pianist Joep Beving naar Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN - Pianist/ componist Joep Beving geeft zondag 14 januari een concert in Stadsschouwburg Groningen. De kaartverkoop start vrijdag 21 april om 10.00 uur.

De ruim twee meter lange pianist, met wilde haardos en woeste baard, Joep Beving debuteerde in 2015 met ‘Solipsism’ (2015). Dit album is meer dan zestig miljoen keer gestreamd. Op zijn tweede, 7 april verschenen, album ‘Prehension’ borduurt hij voort op de muziek, de filosofie en het succes van ‘Solipsism’

Simpele muziek voor complexe emoties

“Het is simpele muziek voor complexe emoties", zegt Beving over zijn composities. "We leven in een hectische wereld en het lijkt wel of we steeds meer van elkaar vervreemden. De menselijke maat lijkt zoek." "Ik voelde al lang de behoefte om de basale verbintenis met mensen in het algemeen opnieuw aan te gaan. Muziek is de universele taal die dat kan doen. Ongeacht onze culturele verschillen heb ik een hoopvol geloof dat we een aangeboren begrip hebben ten aanzien van wat het betekent om mens te zijn. Iets als kippenvel is hiervan het bewijs." Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten (à 20 euro) zijn vanaf vrijdag 21 april 10.00 uur verkrijgbaar bij De Oosterpoort en Plato Groningen, en via de-oosterpoort.nl.