Duo-expositie 'Collective Space' in galerie with tsjalling:

GRONINGEN - In galerie with tsjalling: in Groningen wordt zaterdag 22 april de duo-expositie 'Collective Space' geopend. Deze expositie toont werken van Matthijs van den Bosch en Julio Pastor.

Zowel Mattijs van den Bosch als Julio Pastor is gefascineerd door de stedelijke omgeving. Beide kunstenaars zijn bewoners van een grote stad en nemen de visuele ervaringen daarvan in zich op. Ze verwerken die echter op verschillende wijze.

Matthijs van den Bosch

Bij de Amsterdamse kunstenaar Mattijs van den Bosch stond in het verleden de werkende mens in de stad centraal. In zijn nieuwste werken zijn de mensen voor een groot deel verdwenen, hij focust zich meer en meer op de gebouwtjes en objecten die je overal in de stad tegenkomt, maar waar je zo aan voorbij loopt. Een haringkar, transformatorhuisje of containers, ze worden door de typische stijl van Van den Bosch boven hun alledaagsheid uitgetild. De schilderijen zijn gestileerde, grafische snapshots die bestaan uit strakke kleurvlakken met harde schaduwen die de schilderijen sfeer geven en tegelijkertijd een sterke mate van abstractie in zich hebben.

Julio Pastor

Voor Julio Pastor is de stad, in zijn geval Mexico City, een plaats voor verhalen. In zijn huidige werk combineert hij zijn vaardig gemaakte aquarellen met tekeningen van (fictieve) Wikipedia-pagina’s. Hij wil daarmee aangeven dat zowel de schilderkunst als Wikipedia de mogelijkheid bieden om op overtuigende wijze de waarheid te verbuigen. Hij doet dit onder meer door gebruik te maken van de fictieve graffitikunstenaar Chalé. 'Collective Space' loopt tot en met 3 juni 2017.