The Genesis Suite: NNO interpreteert Genesis

GRONINGEN - Het Noord Nederlands Orkest (NNO) staat zaterdag 13 mei met 'The Genesis Suite' in De Oosterpoort in Groningen.

Het NNO speelt hierin een op hits van de Britse popband Genesis geïnspireerd symfonisch werk van Tolga Kashif. Het is geen directe bewerking van de songs, maar een artistieke, klassieke interpretatie van de muziek die Genesis maakte in de periode met Phil Collins als leadzanger. De Genesis Suite is samengesteld uit zeven delen, en is gebaseerd op de Genesis-hits Land of Confusion, Tonight, Tonight, Tonight Ripples Mad Man Moon, Follow You Follow Me, Fading Lights. Entangled, Undertow en Blood on the Rooftops.

The Genesis Suite

The Genesis Suite begint – in de zaal – met een muziekcollege van popjournalist Leo Blokhuis. Blokhuis Vervolgens brengt door dirigent Jurjen Hempel geleide orkest het symfonische werk van Tolga Kashif ten gehore. Hierbij is een voorname rol weggelegd voor Noord Nederlands Concertkoor. Het concert wordt afgesloten met een afterparty.

Tolga Kashif

De Britse componist en dirigent Tolga Kashif wordt gezien als één van de meest getalenteerde musici van zijn generatie. Kashif heeft veel soundtracks van films en tv-series gecomponeerd. Zijn muziek doet dan ook vaak aan filmmuziek denken. Eerder zette het NNO zijn tanden in Kashifs 'Queen Symphony'. Aanvang: 20.15 uur. Kaartverkoop: www.nno.nu.