Gift van 50.000 euro voor (verhuizing) Voedselbank Stad Groningen

GRONINGEN - Een stichting uit de stad Groningen heeft Voedselbank Stad Groningen 50.000 euro geschonken voor de verhuizing van de Oosterhamrikkade naar de Ulgersmaweg. De stichting, die anoniem wenst te blijven, heeft daarbij als voorwaarde gesteld dat dit geld moet worden besteed aan duurzaamheid.

De Voedselbank gaat met de gemeente Groningen, de eigenaar van het gebouw, in gesprek om het gehele pand vanaf de buitenzijde te isoleren. Verder is het de bedoeling bijna honderd zonnepanelen op het dak te plaatsen en overal led-verlichting te gebruiken.

Achterstallig onderhoud

Overigens blijkt het media dit jaar in gebruik te nemen gebouw pand aan de Ulgersmaweg 57 meer achterstallig onderhoud te hebben dan verwacht werd. Dit probleem wordt in overleg met de gemeente Groningen, die eigenaar van het pand is, aangepakt.

Stadsweg

De tegenover de nieuwe locatie van de voedselbank gevestigde zorgaanbieder Stadsweg zet ook mensen om het pand een beter aanzien te geven. Dagbestedingscliënten gaan bovendien een twaalf meter lange wand in het pand beschilderen met afbeeldingen van Stad en Ommeland. Dit omdat de voedselbank op termijn ook als distributiecentrum gaat fungeren voor de provincie Groningen.