‘Noorderhaven // Gezichten’ in Noordelijk Scheepvaartmuseum

GRONINGEN - In het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen wordt zaterdag 22 april de expositie 'Noorderhaven // Gezichten' geopend.

De oude Noorderhaven is lang de laatste vrijhaven van Groningen geweest; schepen konden er vrij afmeren zolang er plek was. In 2010 besloot gemeente Groningen dat de haven in de toekomst alleen nog zal worden opengesteld voor goed onderhouden historische schepen.

Bewoners van de schepen

Bezoekers maken in deze, door zes met NoorderAteliers verbonden kunstenaars georganiseerde, tentoonstelling kennis met de bewoners van deze schepen. De expositie toont de schilders en de bewoners op een persoonlijke, intieme manier. De bezoeker staat oog in oog met de schippers en krijgt tegelijkertijd een inkijkje in het schildersproces. Van de schippers zijn verschillende portretten in verschillende fasen te zien. In olieverf, acryl en diverse tekentechnieken. Elk portret met een eigen signatuur.

Open ateliers

Op de vrijdagen 12 en 19 mei en 2 en 16 juni staan tussen 10.00 en 12.00 uur open ateliers geprogrammeerd. Het publiek kan de kunstenaars dan ‘live’ aan het werk zien. De expositie loopt tot en met 18 juni. https://youtu.be/nxffTja84CA