Baas Expeditie in Groninger Museum

GRONINGEN - Het Groninger Museum lanceert de Baas Expeditie: een interactieve tour door de tentoonstelling Hide & Seek, Maarten Baas.

De tour is geen rondleiding, maar een expeditie waarbij niet de ontwerper, maar de bezoeker zelf centraal staat. Die bezoeker wordt op een speelse manier uitgedaagd om in groepsverband de thema's van de tentoonstelling nader te onderzoeken en te bevragen. Spelleiders, die gebruikmaken van theatersporttechnieken, maakt de beschouwer tot een actieve participant in een gezamenlijke expeditie.

Stellen van vragen

Wie is Maarten Baas en hoe wordt hij gezien door anderen? Speel je een hoofd- of bijrol of ben je alleen toeschouwer? Wat betekent tijd voor je? Het stellen van vragen en het aanboren van creativiteit zijn belangrijke elementen in deze nieuwe expeditie. De spelleiders zorgen ervoor dat plezier en uitdaging voorop staan. De expeditie is voor iedereen die het leuk vindt iets actiefs te ondernemen: jong en oud, alleen of samen. Een groep bestaat uit maximaal twaalf personen.

Gebied-B

De Baas Expeditie wordt verzorgd door Gebied-B, ontwikkelaar van trainingen, workshops en theaterlessen op het gebied van kunst, publiek en actualiteit. Gebied-B werkt onder meer samen met jeugdtheatergezelschap Het Houten Huis en Toneelgroep Amsterdam. Ook stelden zij een verdiepingsprogramma samen bij het Oerol Festival op Terschelling.

Iedere zaterdag en zondag

De Baas Expeditie is iedere zaterdag om 15.00 uur en iedere zondag om 11.00 uur. Maandag 17 april is er een extra expeditie om 11.00 uur. De expeditie duurt anderhalf uur.