Noordelijke baan Stationsweg twee weken afgesloten voor autoverkeer

GRONINGEN - De noordelijke baan van de Stationsweg in Groningen, dat is de kant van het Verbindingskanaal, is tussen de zondagen 16 en 30 april afgesloten voor autoverkeer.

Ook een deel van het fietspad aan deze kant, tussen Herebrug en Werkmanbrug, is dan gestremd. Dat is nodig om alle reizigers die met NS-bussen van en naar Groningen reizen, veilig in- en uit te laten stappen. Daarvoor komen tijdelijke bushaltes aan de noordzijde van de Stationsweg, ten oosten van de Werkmanbrug.

Geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen

Vanwege werkzaamheden bij station Assen rijden van 16 tot en met 30 april geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen. De NS zet veel extra bussen in om reizigers te vervoeren. Omdat de gewone dienstregeling van de bussen ook doorgaat, is er op het busstation te weinig ruimte.

Extra haltes

De extra haltes maken het mogelijk dat veel passagiers tegelijkertijd en veilig in verschillende NS-bussen kunnen in- en uitstappen. Borden en stewards wijzen reizigers de weg. Om ervoor te zorgen dat passagiers de juiste looproute nemen en niet tussen de bussen door de weg oversteken, komt in het midden van de Stationsweg een barrier.

Omleidingen

Verkeersregelaars regelen het verkeer op de kruising Hereweg - Zuiderpark - Stationsweg. Het autoverkeer van oost naar west wordt omgeleid via de N7 en het Emmaviaduct. De Stationsweg blijft wel open voor het autoverkeer van west naar oost. Fietsers worden omgeleid via het fietspad langs het spoor en het Stadsbalkon. Gerelateerd artikel: Twee weken geen treinverkeer tussen Groningen en Hoogeveen