Groningen Airport Eelde: meer vluchten naar Lanzarote

GRONINGEN - Reisorganisatie Neckermann vliegt komende winter niet één maar twee keer per week rechtstreeks met Transavia vanaf Groningen Airport Eelde naar Lanzarote.

Lanzarote is uitgegroeid tot één van de meest populaire van de Canarische eilanden. Steeds meer Nederlanders zijn gecharmeerd van het meest noordelijke vulkanische eiland. De beroemde architect César Manrique heeft geprobeerd zoveel mogelijk het oorspronkelijke karakter van het eiland te behouden. Dit heeft ervoor gezorgd dat de gebouwen niet hoger mogen zijn dan vier verdiepingen en wit geschilderd. Daarnaast biedt Lanzarote een bijzondere natuur en een prachtig nationaal park met verschillende vulkaankraters.

Eerste vlucht op 1 november

De eerste vlucht, die vertrekt op 1 november, wordt al aardig geboekt. Dat is opmerkelijk aangezien er dan geen schoolvakantie is. “Naast Gran Canaria is er steeds meer vraag naar Lanzarote vanuit de noordelijke provincies. Dit heeft ons doen besluiten om dit populaire Canarische eiland twee keer per week zonder tussenlanding vanaf Groningen aan te bieden”, stelt Reinoud Koot, Commercial Director Differentiated bij Neckermann Reizen. “Het helpt natuurlijk ook mee dat het toestel van Transavia op Groningen Airport Eelde wordt gestationeerd waardoor vakantiegangers nu gemakkelijk een 10- of 11-daagse vakanties kunnen boeken met vertrek vanuit het Noorden.”