Studentenbedrijf Hanzehogeschool wint prijs in Riga

GRONINGEN - Het studentenbedrijf EcoRing van het Instituut voor Engineering van de Hanzehogeschool Groningen is in de prijzen gevallen op het International Student Company Festival in Riga. De Groningers gingen met de Junior Achievement Alumni International Potential Award aan de haal.

De groep bestaat uit de Industrieel Product Ontwerpen-studenten Rozemarijn van Dijk, Sanne Bliekendaal en Taede Goudberg, en de Technische Bedrijfskunde-studenten Tijmen Laan, Sebas Bont, Dick Lieben, Sven Gerritsen en Serge Jonker. De groep werd gecoacht door docent Martin Specken.

EcoRing

De EcoRing is een (stalen) ring die om het gaspit geplaatst kan worden, zodat de stralingswarmte beter wordt benut en het koken efficiënter wordt gemaakt. De ring past precies onder het fornuis en kan blijven zitten. Uit onderzoek is gebleken dat gebruik van de EcoRing een reductie van circa 20 procent van het gasverbruik kan opleveren. Dit betekent dat met minder gas hetzelfde kookresultaat kan worden behaald of dat een pan water sneller kookt. De EcoRing past op ieder merk gasfornuis en wordt verkocht in drie verschillende maten.