Start campagne 'Gratis bewegen, gewoon doen'

GRONINGEN - Basisschoolkinderen uit de stad-Groninger wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk trappen woensdag 12 april de campagne 'Gratis bewegen, gewoon doen' af. Deze kick-off is om 14.30 uur in Sporthal Selwerd.

Leerlingen van De Pendinghe, de Bekenkampschool, Bisschop Bekkerschool en De Wegwijzer plakken de eerste voetstapstickers. Deze stickers leiden naar een trap, een sporthal, een watertappunt of een andere plek waar kinderen kunnen bewegen. Verder werken de kinderen een circuit met oud-Hollandse spelletjes af.

Wereld een grote speeltuin

Kinderen in Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk willen graag meer bewegen, maar weten niet altijd hoe en waar ze dat moeten doen. De partners van Groningen Fit willen kinderen met behulp van de campagne 'Gratis bewegen, gewoon doen' inspireren om de wereld te zien als een grote speeltuin.

Keuzes

De campagne laat kinderen zien dat je voor bewegen en sport geen duur abonnement hoeft af te sluiten. Bewegen kan altijd en overal. Mits de juiste keuzes gemaakt worden. Fiets je met andere kinderen mee naar school of laat je je brengen met de auto? Speel je nog een potje voetbal online, of is het tijd voor een rematch op straat?

Sportieve inrichting

De basisschoolkinderen uit de drie wijken denken mee over een sportieve inrichting van de omgeving. Naast het plakken van voetstapstickers, spuiten de kinderen hinkelpaden op stoepen en werken ze mee aan de sportieve inrichting van diverse schoolpleinen.

Groningen Fit

Groningen Fit is de Groningse vertaling van de landelijke aanpak rondom ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’ (JOGG). Groningen Fit streeft naar een samenleving waarin alle kinderen kunnen opgroeien in een omgeving waarin een gezonde leefstijl normaal is. Naast de gemeente werken onderwijs-en welzijnsorganisaties, Bslim, kinderdag- opvang, jeugdgezondheidszorg en lokale ondernemers samen binnen Groningen Fit. Gezamenlijk vragen deze organisaties meer aandacht voor gezonde voeding, sport en beweging.