Deborah, Rosalie, Vivian en Wouter winnen Gomarus Award

GRONINGEN - In de Stadskerk in Groningen zijn vrijdag de vmbo Gomarus Awards 2017 uitgereikt. De awards werden een prooi voor Deborah Buhendwa, Rosalie Bos, Vivian Ho en Wouter Geerts.

Deborah Buhendwa is de ‘Stagiair van het jaar’. Ze regelde haar stageplek zelf, omdat ze van mening is dat je moet laten zien dat je iets alleen kunt. “Deborah heeft van haar Schepper een pracht uitstraling en karakter gekregen en ze heeft veel smaak en creativiteit. Deze eigenschappen zet ze allemaal in tijdens haar stage. Ze is een topper!”, stelde jurylid en directeur Magnolia Wessel Bos. Rosalie Bos en Vivian Ho wonnen de award voor ‘Sectorwerkstuk van het jaar’. De meiden vergeleken universiteiten in Amerika en in Nederland met elkaar. Kees Heek, jurylid en bestuurder van de gereformeerde scholengroep, prees de toewijding en grote kennis over het onderwerp van de dames. Wouter Geerts is ‘Kanjer van het jaar’. Hij heeft zijn basisdiploma gehaald en gaat nu voor zijn kaderdiploma. De jury was erg onder de indruk van zijn motivatie om te leren en zijn doorzettingsvermogen. " Wouter ziet anderen staan, heeft voor iedereen een vriendelijk woord en is altijd bereid om te helpen", stelde jurylid en manager ROC Menso Alting (mbo) Christa Schoon.

Huldiging

Bij de feestelijke uitreiking van de vmbo Gomarus Awards 2017 zijn ook alle vmbo’ers die het afgelopen jaar prijzen pakten bij vakwedstrijden, beroepenwedstrijden en sportwedstrijden gehuldigd. Verder stonden optredens van talentvolle leerlingen op het programma, dat werd gepresenteerd door Anne-Mar Zwart, presentatrice van het EO-programma ‘Hip voor Nop’.