Schone Zaken viert twintigjarig bestaan

GRONINGEN - Het aan de Nieuwe Ebbingestraat 16 in Groningen gevestigde Schone Zaken viert zaterdag 15 april het twintigjarig bestaan.

Wat begon in een klein pakhuisje aan het Boterdiep, is in twintig jaar, via een groter pand aan het Boterdiep, uitgegroeid tot een mooie ruime winkel aan de Nieuwe Ebbingestraat. Een winkel vol bio- en fairtrade mode. Eigenares Joke de Knegt werd hiervoor in 2014 beloond met de fairtrade-prijs van de stad Groningen gekregen.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_70221" align="aligncenter" width="358"]De winkel in de Nieuwe Ebbingestraat. Foto: Schone Zaken De winkel in de Nieuwe Ebbingestraat. Foto: Schone Zaken[/caption] Haar motivatie destijds was, en is nog steeds, een alternatief te bieden in de wegwerpwereld van de mode, een bijdrage te leveren aan het uitbannen van slechte arbeidsomstandigheden en het verkopen van dames- en herenkleding die zo duurzaam mogelijk geproduceerd wordt. Daar is ze twintig jaar geleden, toen dit nog niet zo speelde als nu, heel gemotiveerd mee gestart. Het resultaat: een winkel vol met vrolijke kleuren en kleding van diverse natuurlijke materialen, zoals bio-katoen, hennep, linnen, wol, alpaca, zijde en bamboo.