Albertus' Stichting STAR steunt De Hulpexpress

GRONINGEN - Stichting STAR biedt Sietze den Iseger van De Hulpexpress uit de Groninger wijk Beijum woensdag 12 april een cheque aan. Den Iseger kan deze donatie gebruiken voor het opzetten van een stichting, om De Hulpexpress uit te breiden en zoveel mogelijk mensen te helpen.

Sietze den Isenger uit Beijum rijdt sinds januari met De Hulpexpress rond in zijn wijk (en omstreken). Hij biedt buurtbewoners die wel wat hulp kunnen gebruiken vrijwillig de helpende hand. Hij komt bij mensen langs om bijvoorbeeld het grof vuil weg te halen, boodschappen te doen of standaardklusjes in huis te doen. Hij doet derhalve precies dat waarvoor Stichting STAR in 2013 is opgericht: iets teruggeven aan de mensen in Groningen.

Stichting STAR

Stichting STAR, wat staat voor Student Albertus Reageert, wordt beheerd door studenten van Albertus Magnus. Ze zet zich in voor goede doelen in de omgeving. Studenten van Albertus willen door middel van deze stichting graag iets terug doen voor de stad waar ze hun studententijd met veel plezier doorbrengen. Stichting STAR steunt lokale doelen door het inzamelen van geld en het leveren van vrijwilligerswerk. Zo is er in het verleden een cheque van € 10.000 uitgereikt aan Het Kopland en wordt jaarlijks een diner voor daklozen georganiseerd.