Diploma voor 32 leerlingen IMC Weekendschool

GRONINGEN - Locoburgemeester Roeland van der Schaaf heeft zondag een diploma overhandigd aan 32 leerlingen van IMC Weekendschool Groningen. Deze leerlingen hebben met succes een driejarig programma afgesloten en treden officieel toe tot het IMC Alumni-netwerk.

De 32 leerlingen gingen de afgelopen drie jaar elke zondag naar de weekendschool. Daar maakten zij onder leiding van bevlogen professionals kennis met ruim 20 vakgebieden. Het driejarige programma werd zondagmiddag officieel afgesloten met de diploma-uitreiking in de aula van het Academiegebouw. Locoburgemeester Van der Schaaf ging daarbij in op het belang van een breed beeld van beroepen. Hij gaf aan zelf als kind alleen gefocust te zijn geweest op een toekomst als profvoetballer, terwijl zijn omgeving het talent niet zag.

Het echte werk

Doel van de weekendschool is de motivatie van de jongeren te versterken en hen de basis mee te geven om gemotiveerde keuzes te kunnen maken voor hun opleiding en werk. De lessen zijn erop gericht de jongeren kennis te laten maken met ‘het echte werk’. Zo hebben de leerlingen leren hechten van een chirurg, politieke debatten gevoerd, leren lassen op een scheepswerf en recht gesproken in de Groningse rechtbank. Jaarlijks gaan meer dan honderd jongeren tussen de 10 en 14 jaar uit de wijken Vinkhuizen, Beijum, Lewenborg, Oosterpark, De Hoogte, Paddepoel, Selwerd, Tuinwijk, Corpus den Hoorn naar IMC Weekendschool Groningen.