FC Groningen en Groningen Bereikbaar roepen supporters op de fiets te pakken

GRONINGEN - De supporters van FC Groningen hebben woensdag, voorafgaand aan de wedstrijd FC Groningen - NEC, kennisgemaakt met de Groninger versie van Love to Ride. Dit is een campagne die het fietsen naar het werk, en nu ook naar het Noordlease Stadion, stimuleert. Supporters en andere Groningers die het vaakst de fiets pakken, maken kans op speciale FC Groningen-prijzen.

Als voetbalclub heeft FC Groningen gezondheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In samenwerking met Groningen Bereikbaar, Energy Valley Topclub en HEALTH i PORT steunt de club het initiatief Love to Ride.

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.lovetoride.net/groningen. Deelnemers kunnen de fietsritten tot 16 mei registreren; via een app. Supporters, die meedoen aan de FC Groningen-competitie, kunnen prijzen winnen als een gesigneerd wedstrijdshirt uit het seizoen 2017/ 2018, een VIP-arrangement voor vier personen en een gesigneerde FC-bal. Bedrijven kunnen meedoen aan de bedrijvencompetitie. Daarbij maken ze kans op een arrangement voor 25 personen bij een thuiswedstrijd van FC Groningen.

Slim onderweg

Directeur Wilko Huyink van Groningen Bereikbaar is blij met het gezamenlijke initiatief. "De komende jaren wordt in de stad gewerkt aan de wegen en het spoor. De bereikbaarheid zal hierdoor tijdelijk verslechteren. Wij stimuleren mensen na te denken over alternatieven voor de auto. Dit initiatief in samenwerking met FC Groningen draagt daar zeker aan bij."

Duurzaamheid en bewegen

Ook Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, ziet het belang van de actie. "Ook wij gaan hinder ondervinden van de werkzaamheden. Deze fietscompetitie stimuleert onze supporters op wedstrijddagen, maar ook doordeweeks, de fiets te pakken. Elke supporter die dit doet helpt niet alleen mee de overlast zoveel mogelijk te beperken, het is bovenal ook heel gezond. En dat past uiteraard uitstekend bij onze club waar duurzaamheid en bewegen hoog in het vaandel staan."