Kunst op Stee: maand lang kunst en cultuur voor 55-plussers

GRONINGEN - Bij VRIJDAG in Groningen staat in april veel in het teken van 'Kunst op Stee', een actiemaand om kunst en cultuur voor 55-plussers in Stad en Ommeland te promoten.

VRIJDAG heeft voor de maand april uiteenlopende culturele activiteiten georganiseerd. Het aanbod richt zich speciaal op 55-plussers en biedt de doelgroep de mogelijkheid om dicht bij huis aan kunst en cultuur te doen. In deze eerste week staat vrijdag 7 april nog een NNT Carrousel Workshop geprogrammeerd. Deelnemers gaan onder leiding van een professionele docent aan de slag met teksten, scenes en thema’s uit de NTT/Club Guy&Roni-voorstelling 'Carrousel'. ’s Avonds bekijken deelnemers de voorstelling in de Stadschouwburg, voorafgegaan door een inleiding op het stuk. Zondag 9 april draait in Hoogezand een film over het leven ende werken van Vincent van Gogh.

Een Leven Lang Kunst

Kunst op Stee is onderdeel van het initiatief Een Leven Lang Kunst, dat actieve deelname van ouderen aan de samenleving door middel van kunst en cultuur wil bevorderen. Zie voor een overzicht van alle Kunst op Stee-activiteiten: bijvrijdag.nl/kunstopstee.