Kinderboerderij Stadspark zaterdag weer open

GRONINGEN - De kinderboerderij in het Stadspark in Groningen gaat zaterdag 8 april weer open voor publiek.

De kinderboerderij sloot medio november haar deuren om maatregelen te kunnen nemen om te kunnen voldoen aan de aangescherpte richtlijnen ter beperking van de verspreiding van vogelgriep.

Water- en siervogels wonen nu apart

Om tijdens uitbraken van vogelgriep toch publiek te kunnen ontvangen, is de indeling van de kinderboerderij aangepast. De sier- en watervogels zijn in een aparte afdeling op de kinderboerderij ondergebracht. Alle kippen, pauwen, eenden en andere watervogels wonen nu in en rond een gloednieuwe vogelvilla. Dit deel van de kinderboerderij is nu nog afgesloten voor publiek. Dat komt omdat de regels voor vogelgroep nog steeds van kracht zijn.

Konijnen, geiten, ezels

De andere dieren, waaronder 54 geiten, vier ezels, drie koeien, een paard en een pony, zijn vanaf zaterdag 8 april weer te bewonderen. De afgelopen periode zijn vijf geitjes geboren. Ook zijn nu jonge konijntjes te zien. De kinderboerderij en de kiosk zijn vanaf 8 april dagelijks van 09.30 uur tot 17.30 uur geopend. Gerelateerd artikel: Voorzorgsmaatregel vogelgriep: Kinderboerderij Stadspark tijdelijk gesloten