Uut de Hoogte | Buurman Bolhuis in de bocht (9)

Groningen - Buurman Bolhuis uit De Hoogte schrijft elke maand een column voor de Gezinsbode over zijn buren, de familie Bloem-Potje. Hun avonturen zijn te zien in theaterfeuilleton ‘Uut de Hoogte’.

“Als beheerder van het Cortinghhuis maakt een mens wat mee. Ik bedoel, ik ben toch ook maar een eenvoudige oudere werkloze die tegen zijn zin in een participatiebaan is gerold? Ik kan me van die schamele PGB toch godvergemie niet veroorloven ook nog eens allerlei opleidings te gaan doen, of bedrijfshulpverlenings of hoe dat allemaal maar mag heten? Laat staan dat ik me in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteunings ga zitten te verdiepen in de juiste temperatuur van een biertje? Dat zeg ik: als ik een biertje uit de koelkast pak, is het me al gauw koel genoeg. Glas erbij? Hoeft niet, zit al ’n glas omheen ja! Dat bedoel ik! Nou en daarom stond ik wel even op mijn participerende neus te kijken toen er een stel rare snuiters het Cortinghhuis binnenkwam en alles fokking ging lopen controleren! Waar zijn we dan in Nederland met zijn allen helemaal mee bezig, vraag ik je dan, als een fatsoenlijke burger niet eens meer zorgeloos kan participeren in de maatschappij om zijn welverdiende uitkering te verdienen? Afijn, nadat een van die Keuringsdienstkloppers met een thermometer in mijn flesje bier ging zitten te peuren, heb ik ze eruit gezet. Wat zullen we godverdegodver nou krijgen!”
Aflevering 9 van het theaterfeuilleton ‘Uut de Hoogte’ speelt van 11 tot en met 22 april in het Der Aa-Theater in Groningen. Kijk voor meer informatie en tickets op www.uutdehoogte. Lees meer columns van Buurman Bolhuis