Studio 87 van fit20 in Groningen-Zuid

GRONINGEN - Frits de Jong en Ron Jobing hebben maandag 3 april aan de Schweitzerlaan 2 in Groningen, recht tegenover het Martini Ziekenhuis, een nieuwe fit20-studio geopend.

fit20 is een High Intensity Trainingsmethode (HIT) gebaseerd op wetenschappelijke studies en onderzoeken. fit20 heeft in Nederland meer dan tachtig studio’s. Iedere fit20-studio is ingericht met hoogwaardige apparatuur. Alle personal trainers bij fit20 zijn deskundig opgeleid voor de meest effectieve begeleiding van de klant. fit20 Groningen-Zuid is voor De Jong en Jobing hun tweede studio. Marleen van Delden is de nieuwe studiomanager. De Jong en Jobing zijn overtuigd van het positieve effect op van de wekelijkse slow-motion fit20 workout die bestaat uit zes oefeningen. “Twintig minuten training zorgt voor een betere conditie en een sterk spierkorset, wat bijdraagt aan een goede houding, alertheid en energie”, weten zij. “De wekelijkse herhalingen van de intensieve krachtoefeningen zijn een goede basis voor beter presterende medewerkers. Alle trainingen vinden plaats onder persoonlijke begeleiding en zijn altijd op afspraak.

Bedrijfsgezondheid

De focus van de nieuwe studio ligt op duurzame inzetbaarheid. “Een fysiek gezonde medewerker levert direct winst op voor een organisatie. Fysiek gezond betekent ook mentaal gezond. Je krijgt een medewerker die meer ontspannen is, beter samenwerkt en minder (lang) ziek is”, stelt De Jong. “Met een gezonde medewerker wordt bezuinigd op ziektekosten en het draagt bovendien bij aan de arbeidsvreugde. Het fysiek gezond houden van je medewerkers zou onderdeel moeten zijn van het arbeidscontract. En met de vergrijzing is het nóg belangrijker om je mensen gezond te houden. Daar draagt een wekelijkse training bij fit20 daadwerkelijk aan bij.“

Duo

Naar keuze is de training één-op-één of in duo’s. In minder dan een half uur staat de klant weer buiten: de slow-motion trainingsmethode, in combinatie met de gekoelde ruimte, maakt omkleden en douchen overbodig. Tijdens het individuele programma wordt in twintig minuten per week gewerkt aan krachtontwikkeling en een betere conditie. De focus ligt daarbij op alle hoofdspiergroepen, zoals de spieren in benen, buik, rug, borst en armen.

Kundige begeleiding

“Bij een fysieke ontlasting, dat wil zeggen een versterking van je spieren, heb je meer ruimte om te presteren in je sport, maar ook in je dagelijkse bezigheden. Het één stimuleert het ander, waardoor je je in het geheel beter in je vel voelt en op sportief en zakelijk gebied beter presteert”, vertelt personal trainer Marleen van Delden. “Ik kijk er erg naar uit om te starten en met twee ervaren trainers ben ik ervan overtuigd dat we ondernemend Groningen het belang laten inzien van een goede bedrijfsgezondheid en wat fit20 hierin kan betekenen. Ik zeg: kom langs en laat je verrassen!”