Studenten Hanzehogeschool geven les over (mond)gezondheid

GRONINGEN - Studenten van de opleidingen Mondzorgkunde en Voeding & Diëtetiek van de Hanzehogeschool Groningen geven in de Noordelijke Tandenpoetsweek 2017 (maandag 10 tot en met vrijdag 14 april) op basisscholen voorlichtingslessen over (mond)gezondheid.

De toekomstige mondhygiënisten en diëtisten bezoeken meer dan zestig groepen van basisscholen in Groningen. Zij krijgen les over het krijgen en behouden van een goede mondgezondheid en het belang van gezonde voeding. De klassikale poetsinstructie is een vast onderdeel van de les in de Noordelijke Tandenpoetsweek 2017.

Engelstalige les

Ook de International School Groningen wordt aangedaan. De Engelstalige les op die school wordt verzorgd door een groepje Nederlandse studenten én twee internationale studenten uit Finland en Zweden, die hier studeren in verband met een uitwisselingsprogramma. De tandenborstels en het voorlichtingsprogramma worden beschikbaar gesteld door het Ivoren Kruis. Meer informatie: www.houjemondgezond.nl www.trammelantintandenland.nl