Noint? en Rients Faber brengen samen single uit: 'Dizze Stad'

GRONINGEN - De stad-Groninger band Noint? en Krödde-zanger Rients Faber brengen samen een Groningstalig rocknummer uit. De single 'Dizze Stad' wordt zaterdag 1 april gepresenteerd in het RTV Noord-programma 'Café Martini'.

De heren van powerrockgroep Noint? maken al 25 jaar samen muziek. Naast drummer Paul Beijert en gitarist Marius Heiner bestaat de band uit bassist Wim Joosten en zanger/ gitarist Wilfred van de Worp. De band heeft in de afgelopen 25 jaar ruim twintig nummers uitgebracht, verdeeld over een drietal EP's en losse singles. Al hun teksten zijn Engelstalig.

Poëzie en Powerrock

De samenwerking met Krödde-zanger Rients Faber ontstond toen Noint-drummer Paul Beijert en Faber tijdens een borrel op het idee kwamen hun zeer uiteenlopende muzikale achtergronden eens bij elkaar te brengen. Onder het motto ‘Iets met poëzie en powerrock’. Vervolgens schreef Faber een Groningstalige tekst, waarbij Heiner de muziek schreef. Met daarbij de uitdaging voor de bandleden van Noint? zachter en harmonieuzer te spelen dan ze gewend zijn. Rients daarentegen moest boven het geluid van de band uitkomen, zonder te gaan schreeuwen.

Dizze Stad

De tekst van 'Dizze Stad' gaat over het gevangen zitten in het nachtleven van de stad Groningen. Zoekend naar een uitweg in de oude versleten binnenstad vol met onheil en duisternis.
Ik loop deur noamloze stroaten In n stad woar gainain mie ken Gain plek woar ik vandoan kom En ik goa naargens hin Donkre wolken pakken soamen spannen hangt hier in de lucht Baang bekroep ik mien gewaiten Kin ik sloagen, of op de vlucht Refraain Dizze stad, voel en versleten Elke houk het zien verhoal Achter roamen de gevuilens En ik vuil ze allemoal Hier pruif ik haarde woorden Kin de pien hier goud verstoan Allinneg en verloaten Verstiefd blief ik hier stoan Refraain Instrumentaoal Bridge Dizze stad, het mie grepen en loat mie nait weer lös Dizze stad, mit doezend deuren moar alles zit op slöt Refraain
Een en ander is door filmmaker André Postma van ‘Mediablik’ gevisualiseerd in een clip.