Century opent nieuwe ŠKODA- en SEAT-vestiging in Groningen

GRONINGEN - Onder grote belangstelling zijn donderdagavond de nieuwe Groningse ŠKODA- en SEAT-vestigingen van Century Autogroep geopend.

Met de opening van de beide panden (met één adres: Bornholmstraat 27) heeft Century de verkoop van al zijn personenwagenmerken in Groningen gecentreerd op één adres in Groningen. De komende maanden ligt de focus van Century op de doorontwikkeling van het gebied met een onbemand tankstation, een wasstraat, een schadebedrijf én een eventlocatie in de vorm van een partyschip in de vijver aan de Bornholmstraat. De verwachting is dat alle plannen eind dit jaar gerealiseerd zijn.

Autocampus

Sinds 2009 ontwikkelt dit gebied aan de ringweg zich steeds verder tot een nieuwe autocampus in Groningen. Eerder vestigden zich Porsche (2009), Volkswagen (2011) en Audi (2012) en de automotive tak van het Noorderpoort college (2015) op dit terrein. De realisatie dit jaar van een tankstation, een schadeloket en een wasstraat complementeren het geheel. Erik Meems, directeur/ eigenaar van Century Autogroep over de diverse ontwikkelingen:  “De plannen voor de doorontwikkeling van het terrein zijn niet nieuw. De afgelopen jaren zijn wij, in nauw overleg met diverse instanties, continu stappen aan het zetten om ons terrein aan de Bornholmstraat in Groningen door te ontwikkelen.”

Partyship

Nu de ŠKODA- en SEAT-nieuwbouw klaar is, gaat Century de volgende onderdelen van het plan realiseren. Dat wil zeggen het tankstation, de wasstraat, het schadeloket én een partyschip in de vijver bij het Audi-pand. Dit laatste is een vreemde eend in de bijt qua plannen.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_70006" align="aligncenter" width="383"]Plek in de vijver bij Century Autogroep waar het partyschip komt te liggen. Foto: Century Autogroep Plek in de vijver bij Century Autogroep waar het partyschip komt te liggen. Foto: Century Autogroep[/caption] Meems: “Het idee van een partyschip is, net als twee jaar geleden met de introductie van onze Centuryburger, heel spontaan gegaan. Van een bevriende relatie kreeg ik begin vorig jaar de vraag of ik geïnteresseerd was in een partyschip voor 200 personen. Een beetje als grap bedoeld omdat wij veel grote klantevenementen organiseren. Het aanbod is een beetje in mijn hoofd blijven hangen totdat een collega mij begin dit jaar aansprak en zei dat ik die boot gewoon in de vijver moest leggen. Van het een komt het ander met als gevolg dat we later dit jaar ons eigen partyschip aan een steiger in de vijver hebben liggen. Leuk toch?”