Zilveren certificaat Eco-Schools voor Terra Eelde

EELDE - Terra Eelde heeft dinsdag het zilveren certificaat Eco-Schools gekregen. Het certificaat werd uitgereikt door Arjan Lucius van Eco-Schools. Vervolgens plantten leerlingen twee - door een docent van Terra Eelde gekweekte - bomen.

Eco-Schools is hét internationale keurmerk voor duurzame scholen. Terra Eelde is een van de vele tienduizenden deelnemende scholen. Terra Eelde heeft een Eco-team in het leven geroepen. Dit uit vijf leerlingen bestaande team heeft acties opgezet om het zilveren certificaat te behalen. Zo werd een zwerfafvalactie gehouden en werden lege flessen ingezameld. De volgende actie van het Eco-team is het plaatsen van zonnepanelen in de kozijnen; om telefoons op te laten. “Eco-Schools is een superleuk initiatief en erg leerzaam. Je leert dat het eigenlijk een kleine moeite is om duurzaam te leven”, meent leerling Bram, lid van het Eco-team.

Eco-Schools

Eco-schools activeert scholen samenhang te creëren in duurzaamheid. Op dit moment heeft Terra Eelde vijf stappen gezet in het zeven stappenplan van Eco-Schools. Dit leverde de school het zilveren certificaat op. Het Eco-team van Terra Eelde heeft dus nog twee stappen te gaan voor het hoogst haalbare: De Groene Vlag. Om die vlag te behalen moet het Eco-team communiceren met zijn omgeving en een code bedenken, zodat er een duidelijk herkenningspunt komt. “Dat is dus de volgende stap. We zijn hier erg trots op. De leerlingen en docenten zetten zich volop in voor dit belangrijke thema”, vertelt projectleider Marjan Baalmans van Terra Eelde.