Nieuw in Helpman: sociaal lunchcafé Het Schathuis

GRONINGEN - In de Groninger wijk Helpman, op het terrein van Villa Gelria, zijn eerder deze maand de deuren geopend van sociaal lunchcafé Het Schathuis.

Doel is enerzijds de bewoners van Helpman en Groningen-Zuid een aangename lunchplek te bezorgen en anderzijds mensen met verschillende achtergronden een prettige dagbesteding of enige begeleiding richting de ‘reguliere arbeidsmarkt’ te bieden.

Anneloes Stoetman

Het concept is ontwikkeld door sociaal ondernemer Anneloes Stoetman. Zij is ervan overtuigd dat mensen met verschillende ‘beperkingen’ elkaar juist kunnen versterken. “Iedereen is hier welkom!”, stelt zij. “Het belangrijk om te focussen op wat iemand wél kan in plaats van op wat iemand niet kan. Dat werkt motiverend, iedereen is goed in iets.” Anneloes Stroetman, die eerder een opvanghuis voor weeskinderen in Oeganda oprichtte, gelooft er steevast in dat de combinatie van mensen een kracht uit onverwachte hoek oplevert en dat op basis hiervan een zinvolle- en rendabele onderneming gedraaid kan worden.

Openingstijden

Sociaal lunchcafé Het Schathuis is van maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur geopend; binnenkort ook voor een daghap en in het weekend geopend. Het Schathuis biedt bovendien mogelijkheden voor een (besloten) borrel, (bedrijfs)catering of (kinder)feestje. Nog een praktische tip van Anneloes Stroetman: “Het Schathuis is te bereiken via de Jan Wolkerslaan (voormalig terrein Martini Ziekenhuis). Je vindt ons aan de linkerkant.” Meer informatie: www.hetschathuisgroningen.nl.