Koninklijke onderscheiding voor Dea Scholtens-Dussel

GRONINGEN - Derkje Scholtens-Dussel, roepnaam Dea, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen werden haar maandavond in wijkcentrum De Schakel opgespeld door loco-burgemeester Ton Schroor.

Dea Scholtens kreeg de koninklijke onderscheiding voor haar vrijwillige inzet voor wijkcentrum De Schakel. Scholtens maakt sinds 1993 deel uit van het bestuur. Gestart als bestuurslid, is ze sinds 1999 actief als secretaris. Vanuit het bestuur van het wijkcentrum is Scholtens vertegenwoordigd in de activiteitencommissie ‘SchakelSpektakel’, die zorgt voor de sociaal-culturele activiteiten in de wijken Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg.

Vrijwilliger

Behalve voor De Schakel was zij ook voor andere organisaties actief als vrijwilliger. Zo was zij van 1993 tot 2005, toen de vereniging werd opgeheven, voorzitter van toneelvereniging Concordia. Van 1995 tot 2006 was ze coördinator en collectant voor KWF Kankerbestrijding in de wijken Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg. En gedurende de periode 2000 - 2016 droeg zij als mantelzorger zorg voor zowel een buurman als voor een familielid.