Doorgaand verkeer week gestremd vanaf Helperzoom

GRONINGEN - De gemeente Groningen werkt ter voorbereiding van de de ombouw van de zuidelijke ringweg aan het verleggen van de riolering. Vanaf maandag 27 maart gebeurt dat in het verlengde van de Helperzoom, aan de Verlengde Willemstraat.

Door het werk aan de riolering zijn deze kruising en de spoorwegovergang van 27 maart tot en met 31 maart gestremd voor automobilisten. Fietsers kunnen deze route blijven gebruiken. Voor automobilisten is met borden een omleiding aangegeven.

Voor start ombouw ringweg

Voordat de ombouw van de zuidelijke ringweg van start kan gaan, start moeten eerste alle kabels, leidingen en de riolering worden verlegd. In de Oosterpoort werkt de gemeente vanaf 27 maart aan het verleggen van de riolering. Hierdoor moeten automobilisten in dit deel van de stad tijdelijk andere routes kiezen. In april is deze route nog eens twee dagen dicht. Deze stremming wordt met borden aangekondigd.

Esperantostraat afgesloten

De Esperantostraat is van vrijdag 31 maart tot en met woensdag 26 april vanaf het spoor tot de hoek Meeuwerderbaan/ Meeuwerderweg voor autoverkeer afgesloten. Fietsers kunnen lopend op de stoep van deze route gebruik maken.