Lefier-bestuurder Lex de Boer genomineerd voor Green Leader Award

GRONINGEN - Bestuurder Lex de Boer van woningcorporatie Lefier is genomineerd voor de Green Leader Award.

Een jury heeft uit alle inzendingen vijf duurzame leiders geselecteerd. Het publiek bepaalt uiteindelijk wie van de vijf genomineerden de award krijgt. Stemmen kan tot 24 mei via www.greenleaderaward.nl.

Stroomversnelling

Reden voor de nominatie voor De Boer is onder andere de deelname van Lefier aan het landelijke project Stroomversnelling, waarbij bestaande woningen nul-op-de-meter worden gemaakt.

Duurzaamheidsambitie

Daarnaast ligt de duurzaamheidsambitie van Lefier hoog. De komende tien jaar gaat Lefier ongeveer vierduizend bestaande woningen door renovatie naar nul-op-de-meter brengen. “In al onze nul-op-de-meter woningen wordt geen gas gebruikt. Als corporatie in het aardbevingsgebied hebben wij natuurlijk een extra reden om onze woningen gasloos te maken”, stelt De Boer.

Aardbevingsbestendig gebouwd

Andere redenen voor de nominatie zijn dat onder leiding van Lex de Boer de eerste aardbevingsbestendige en energiezuinige woningen zijn gebouwd in de provincie Groningen en dat Lefier participeert in Warmtestad.

Green Leader Award

De Green Leader Award is een initiatief van Dutch Green Building Council in samenwerking met PropertyNL en vastgoedbeurs PROVADA. De award is in het leven geroepen omdat de vastgoedsector weliswaar verduurzaamt, maar nog niet voldoende snel. Beslissers die lef en persoonlijk leiderschap tonen, kunnen met hun nieuwe, verfrissende inzichten het verschil maken en zodoende een krachtige impuls geven aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving.