Roel Boomstra Sporter van het Jaar 2016

GRONINGEN - Roel Boomstra donderdag uitgeroepen tot Sporter van het Jaar 2016. Dit gebeurde tijdens de Groninger Sportverkiezing in MartiniPlaza in Groningen.

De Groninger natuurkundestudent werd in december wereldkampioen dammen. Hij is de eerste Nederlander sinds 1984 (Harm Wiersma) die de wereldtitel veroverde De overige genomineerden in de categorie Sporter van het Jaar waren schaatser Daidai Ntab en hockeyster Willemijn Bos.

Sportploeg 2016

Abiant Lycurgus won de prijs voor de beste Sportploeg van 2016. Daarmee eindigde de equipe van coach Arjan Taaij, die in 2016 landskampioen werd en zowel de beker als de Super Cup won, voor de basketballers van Donar en de hockeydames van GHHC.

Sporttalent 2016

Zwemster Marieke Tienstra uit Winsum werd uitgeroepen tot Sporttalent van 2016. Marieke werd in 2016 onder meer Nederlands kampioen senioren op de 400 meter wisselslag (korte baan) en Nederlands kampioen bij de jeugd op de 5000 meter (lange baan). Marcel Bosker (langebaan schaatsen) en Jorden van Foreest (schaken) grepen naast de prijs.

Provinciale Sportprijs

De Provinciale Sportprijs, een prijs voor iemand die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de sport in de provincie Groningen, ging naar FC Groningen-directeur Hans Nijland.