Lezing over kunstuitgave 'Masters of the Golden Age' bij Riemer

GRONINGEN - Uitgever Coen Sligting geeft donderdag 30 maart bij Boekhandel Riemer in Groningen een lezing over het boek 'Masters of the Golden Age'.

Deze nieuwste uitgave van Marcel Wanders is een eerbetoon aan de zeventiende-eeuwse Nederlandse meesterwerken van de prestigieuze Eregalerij van het Rijksmuseum. Deze kunstuitgave combineert verfijnde materialen met de meest innovatieve technieken en inzichten van bekende denkers en kunstenaars uit de hele wereld.

Iconische schilderijen

Het boek brengt de lezer oog in oog met meer dan zestig iconische schilderijen, zoals Rembrandts Nachtwacht en Vermeers Melkmeisje. Toonaangevende hedendaagse denkers leggen uit hoe hun blik op de wereld is beïnvloed door deze schilderijen. De verhalen van Ferran Adrià, David Allen, Alain de Botton, Anton Corbijn, Angela Missoni, Jimmy Nelson, Erwin Olaf en vele anderen bieden een nieuwe kijk op deze meesterwerken – en op het leven zelf.

Hoogwaardig papier

Het boek, weelderig uitgevoerd in echt leer, met schitterende handgeschreven kalligrafie, is gedrukt met verfijnde technieken op hoogwaardig papier. Het is beschikbaar in drie edities: een Coffee Table Book , een Limited Edition en een Unique Art Edition.

Lezing

De lezing, waarbij bezoekers de gelegenheid hebben door het boek te bladeren, begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur. Entree: gratis. Aanmelden: boekhandel@riemer.nl.