Expositie internetfenomeen Kakhiel in Het Nederlands Stripmuseum Groningen

GRONINGEN - In Het Nederlands Stripmuseum Groningen wordt vrijdag 24 maart een expositie geopend van internetfenomeen Kakhiel.

De tekstwolkjes van Kakhiel zijn op internet een waar fenomeen. Dagelijks worden zijn foto-strips door honderdduizenden Nederlanders bekeken.

450 grappen

In de expositie in Het Nederlands Stripmuseum Groningen zijn 450 van Kakhiels grappen, die doorgaans alleen op een computer of smartphone worden bekeken, levensgroot te bewonderen. Daarbij is een grote rol weggelegd voor de tekstwolkjes zelf, want die vormen tenslotte de link met strips.

Selfie

Kakhiels bekende zwarte wolkjes met witte teksten hangen op verschillende plekken in het museum. Bezoeker kunnen er zelf onder gaan staan voor een selfie. Ook biedt de expositie filmpjes, een puzzeldoolhof en andere gekkigheden.

Levensverhaal

Verder wordt voor het eerst het levensverhaal van Kakhiel uit de doeken gedaan. Al blijft de grappenmaker, ook na het zien van deze tentoonstelling, net zo'n groot mysterie als daarvoor.

Kakhiel-fotograp

Kakhiels humor is enorm populair onder studenten. Daarom heeft Het Nederlands Stripmuseum Groningen samen met het Cultureel Studentencentrum Usva een wedstrijd georganiseerd: deelnemers moeten zelf een Kakhiel-fotograp maken op een typisch Groningse locatie. De Kakhiel-expo loopt tot en met 3 september.

Groninger Gezinsbode