Podiumplekken voor Noorderpoort en Alfa-college in Skills The Finals

GRONINGEN - Zowel Noorderpoort als het Alfa-college is met eremetaal teruggekeerd van Skills The Finals, de finales van de vakwedstrijden voor mbo'ers Skills Heroes.

Noorderpoort-student Robert Boerema in de RAI in Amsterdam tweede in het vakgebied Webdesigner. Zijn score van 524 punten werd als excellent gekenmerkt. Enkele dagen eerder had Noorderpoort-student Marnick Winter het zilver veroverd in de categorie Lassen. Dani van der veen van het Alfa-college werd tweede in de wedstrijd Bouwtimmeren. Rubina Redd van het Alfa-college pakte het zilver in de categorie Verzorgende IG. Erja de Weerd eindigde als derde in de categorie Verkoopspecialist. Wegens persoonlijke omstandigheden moest Noorderpoort-studente Nadine van de Kamp, finaliste in de categorie Modeontwerper/ medewerker mode, het strijdtoneel vroegtijdig verlaten. Voor de Noorderpoort-studenten Wiljan Zwart en Egbert van der Bijl, beide finalist in de categorie Autoschadehersteller, is het nog even spannend. Hun Skills The Finals wordt vrijdag 24 en zaterdag 25 maart afgewerkt bij Autoschadeherstel Been in Groningen.

WorldSkills Netherlands

Met Skills Heroes benadrukken WorldSkills Netherlands het belang van vakmanschap. Dit wordt gedaan in samenwerking met verschillende mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Naast Skills Heroes organiseert WorldSkills Netherlands ook vakwedstrijden voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool (Skills Juniors) en vakwedstrijden voor vmbo'ers (Skills Talents). WorldSkills Netherlands begeleidt daarnaast Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen.