Posterborden bij stembureaus roepen op petitie 'Laat Groningen niet zakken' te ondertekenen

GRONINGEN - Inwoners van het aardbevingsgebied hebben dinsdagavond posterborden met de tekst 'Maak uw stem sterker! Laat Groningen niet zakken' geplaatst bij stemlocaties in de stad en provincie Groningen. Hiermee roepen zij iedereen op de door Freek de Jonge gestarte petitie 'Laat Groningen niet zakken' te ondertekenen.

"Veel Nederlanders en Groningers zijn solidair met de getroffen bewoners van het gaswinningsgebied. Ze kunnen die solidariteit kenbaar maken door de petitie te ondertekenen", meldt Groninger Gasberaad in een persbericht. "Het tekenen van de petitie is daarnaast van belang om maximale druk te organiseren richting de politiek in Den Haag." Freek de Jonge zal de petitie na de Tweede Kamerverkiezingen, mede namens alle ondertekenaars, aanbieden aan de (in)formateur.

Prominente plek

De beheerders van de stembureaulocaties ontvangen woensdag een brief met het verzoek de posterborden na sluiting van het stembureau te verwijderen en een prominente en zichtbare plek te geven in, bij of op hun locatie.