Bewoners akkoord met plannen Lefier voor West-Indischekade

GRONINGEN - Woningcorporatie Lefier kan haar verbeterplannen voor de 312 woningen aan de West-Indischekade in de Groninger Korrewegwijk uitvoeren. De meeste bewoners zijn akkoord met de voorgenomen energiemaatregelen.

Lefier voldoet hiermee aan de voorwaarde om het verbeterplan te mogen uitvoeren; het was wettelijk verplicht dat minimaal zeventig procent van de huurders akkoord zou gaan met de plannen.

Bewonersparticipatie

Meerdere positieve en actieve bewoners hebben zich ook ingezet om hun medebewoners enthousiast te maken. “Dit is een mooi voorbeeld van de eigen kracht van mensen", meent Roos Oosten, bewonersparticipant bij Lefier. “In twaalf jaar tijd heb ik nog niet eerder meegemaakt dat bewoners zo enthousiast meewerken aan het slagen van een project. De bezoeken hebben zeker bijgedragen aan de vlotte instemming met de plannen.”

Energielabel naar B

“We vinden het fijn dat we kunnen starten met de verbeterplannen aan de West-Indischekade”, zegt gebiedsmanager Miranda ten Cate van Lefier. “Na de verbeteringen zitten bewoners er warm bij en kunnen ze volop genieten van hun woning aan de prachtige kade.” Met de aanleg van centrale verwarming, mechanische ventilatie, dubbel glas en gevelisolatie neemt het comfort in de woning toe. Het energielabel van de woningen maakt straks een sprong van gemiddeld G en F naar B.

Geen huurverhoging

De maatregelen hebben geen huurverhoging tot gevolg. Lefier houdt de woningen in het goedkope huursegment. Naar verwachting starten de werkzaamheden het najaar van 2017.