Workshopserie toneelspelen voor kinderen bij VRIJDAG

GRONINGEN - Kinderen van 6 tot en met 7 jaar kunnen bij VRIJDAG in Groningen op speelse wijze kennismaken met toneel. Natalie van Eerden presenteert een vijfdelige workshopserie, getiteld: 'Sprookjes verbeelden'. Deze serie gaat dinsdag 21 maart van start.

De kinderen gaan in de workshopserie veel samenspelen, met elkaar en met de docente. Er wordt gebruik gemaakt van verhaaltjes, muziek en fantasie. “Ik vind het fascinerend om de fantasiewereld, de vindingrijkheid en het analytisch vermogen te leren kennen van de kinderen en jongeren die ik les geef", vertelt Natalie van Eerden. "Ik ben tevreden als ik met de groep fantasie om kan zetten in spel, als we samen een theater-taal ontwikkeld hebben.” Natalie van Eerden is theaterdocent bij VRIJDAG en heeft haar eigen theatergroep, KATkids, waarmee ze theatervoorstellingen en -workshops verzorgt voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Kindertheater bij VRIJDAG

Voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar gaan bij VRIJDAG in april de workshops 'Beving in je huis' en 'Wat vieren we?' van start. Beide zijn onderdeel van Wereldbouwers, een serie theaterworkshops ontwikkeld door theater- en educatiemaker Sara Scholten. Voor jongeren van 16 tot en met 18 jaar is er de workshop 'Muziektheater met Aysa Oral. Meer informatie: bijvrijdag.nl.