Hans Spekman en Henk Nijboer bezoeken WIJS en De Trefkoel in Groningen

GRONINGEN - PvdA-voorzitter Hans Spekman en PvdA-Tweede Kamerlid Henk Nijboer hebben vrijdag een werkbezoek gebracht aan Groningen.

In gezelschap van wethouder Roeland van der Schaaf van Groningen en fractievoorzitter Carine Bloemhoff van PvdA Groningen spraken zij in winkelcentrum Paddepoel met studenten van WIJS. Deze studenten helpen mensen met administratieve problemen of het opzetten van een bedrijf. De studenten kunnen studiepunten krijgen voor hun inzet voor WIJS. Waarmee het mes aan twee kanten snijdt. Inmiddels zetten zich via WIJS 1500 studenten in voor de stad. Nijboer: "Goed om te zien dat studenten zich met zoveel passie inzetten voor de stad. Fantastisch ook dat dit initiatief dat pas anderhalf jaar geleden van start ging zo snel groeit."

De Trefkoel

Vervolgens werd de bouwplaats van De Trefkoel bezocht. De PvdA-delegatie sprak er onder meer met woningbouwvereniging Nijestee en bouwvakkers die dankzij dit project aan het werk zijn. Zij vertelden dat de woningen door middel van extra bewapend beton, aluminium liftschachten en extra sterk glas bestand zijn gemaakt tegen aardbevingen. En dat de woningen energiezuinig gebouwd worden en door aardwarmte verwarmd worden. In De Trefkoel, dat 17 verdiepingen hoog wordt, worden 465 huurwoningen voor jongeren gebouwd. Spekman: "Goed om te zien dat de woningcorporatie Nijestee via sociale woningbouw ook investeert in betaalbare huisvesting voor studenten. Daar is echt een gebrek aan in steden als Groningen."