Elftal Alfa-college in finales Skills Heroes

GRONINGEN - Het Alfa-college is met 11 studenten van de partij in de landelijke finales van Skills Heroes, de vakwedstrijden binnen het mbo. Inzet is steeds de nationale titel in het eigen vakgebied.

Tijdens 'Skills The Finals' dat van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 maart plaatsvindt in de RAI in Amsterdam betreden 9 studenten van Alfa-college de professionele wedstrijdvloer.

Deelnemers

Dani van der Veen verdedigt zijn vorig jaar veroverde nationale titel Bouwtimmeren. Elske Feenstra doet mee voor mbo-Verpleegkunde, Leonoor Slijfer en Jeremy van der Veen voor ICT-beheerder, Alex Smit en Niels Eden voor Bedrijfsadministrateur/ Financieel Administratief Medewerker, Daphne Flik en Erja de Weerd voor Verkoper/ Verkoopspecialist, en Rubina Redd voor Verzorgende IG. Voor Rubina is improvisatie een grote drijfveer om mee te doen: “Tijdens de Skills Heroes-wedstrijden leer je te werken met onbekende situaties. Je kunt nooit overal op voorbereid zijn, zo gaat dat later ook niet. Het improviseren is tijdens de wedstrijden, maar ook later, heel belangrijk.” Een aantal Nederlandse kampioenen kan zich plaatsen voor de ‘Worldskills’ in Abu Dhabi; van 14 tot en met 19 oktober.

Meer Nederlandse kampioenschappen

Voor Sanitaire- en Verwarmingstechniek en Elektrotechnicus gebouwen zijn de finales van Skills Heroes op op 11 en 12 mei. Noconi Jonkers en Erik Klingenberg vertegenwoordigen het Alfa-college. Op 28 tot en met 30 maart is het Nederlands kampioenschap Refrigeration & Airconditioning. Daarbij strijdt Dani Nieboer namens Alfa-college voor de titel. Dit evenement vindt plaats tijdens de Klimaatvakbeurs in Gorinchem.