Badmintonners AMOR strijden om plek in de Eredivisie

GRONINGEN - De Groninger studentenbadmintonclub AMOR kan voor het eerst in zijn ruim 50-jarige bestaan promoveren naar de Eredivisie Badminton. Het eerste team van AMOR moet daarvoor in een tweekamp afrekenen met BV Van Zijderveld, de 9 van het afgelopen eredivisieseizoen.

De tweekamp begint zondag 12 maart in het ACLO Sportcentrum in Groningen; vanaf 14.00 uur. De return is zondag 26 maart in Amstelveen. Wanneer beide teams 1 ontmoeting winnen, bepaalt 1 golden game wie volgend jaar in de Eredivisie Badminton speelt.

Geen doelstelling op zich

"Het spelen van Eredivisie is geen doelstelling van de vereniging op zich. Of dat ook wil zeggen dat er geen ambities zijn op dit gebied? Ik denk dat we een super gemotiveerde groep spelers hebben, niet alleen in het eerste team, maar ook in de teams daar onder. Er wordt goed getraind, maar de nadruk ligt niet op presteren, eerder op gezelligheid. We blijven natuurlijk een studentenvereniging", stelt voorzitter Marco Holtrop. "Indien er gewonnen wordt, gaan we natuurlijk wel zo goed mogelijke randvoorwaarden creëren. Je wilt goed voor de dag komen in de Eredivisie en we zien voldoende perspectief op dit gebied."

Eerste divisie

Het team bestaande uit Brent Maarsingh, Marco de Jager, Remko Bakker, Meike Brul, Marianka Wajer en Celine Juel kende een degelijk seizoen. Het team eindigde op plaats 4 in de eerste divisie afdeling 1. Met een 7-1 thuisoverwinning op het Utrechtse BC Iduna plaatsten de Stadjers zich voor de promotie-/ degradatiewedstrijd. "We zijn de underdog, maar zeker niet kansloos. Als iedereen op de toppen van zijn kunnen presteert dan kunnen we winnen, meent trainer Rik Wilbers.