Uut de Hoogte | Buurman Bolhuis in de bocht (8)

Groningen - Buurman Bolhuis uit De Hoogte schrijft elke maand een column voor de Gezinsbode over zijn buren, de familie Bloem-Potje. Hun avonturen zijn te zien in theaterfeuilleton ‘Uut de Hoogte’.

Aflevering 8 speelt vanaf 28 februari tot en met 11 maart in het Der Aa-Theater in Groningen. Kijk voor meer informatie en tickets op www.uutdehoogte.nl.
Kijk als doorgewinterde bewoner van De Hoogte heb ik natuurlijk nog nooit van mijn leven een stap in een stemhokje gezet – ik wist niet eens dat zulke dingen bestonden! Je zag eens in de paar jaar weleens van die witte bordjes aan een lantaarnpaal, met een pijl en iets van Stemlokaal, maar zolang er geen wegwijzers naar een Dranklokaal in de buurt hingen, schonk ik er maar geen aandacht aan. Ja en dat is dan toch weer een van de zegeningen van een participatiebaan als beheerder van het Cortinghuis – maar niet heus! - dat je uitgerekend dan opeens wordt opgezadeld met een verhuisdoos met van die wegwijspijlen, en dat ze je komen vertellen dat jouw multifunctionele gebouw een hele dag door de rijksoverheid gevorderd wordt om er een stemlokaal van te maken, verdomd als het niet waar is! En weet je hoe lang zo’n verkiezing wel niet duurt? Van zeven uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds, en dan moeten ze ook nog al die stemmen tellen of zo… Je gaat bijna terugverlangen naar een shantykoor dat het Cortinghuis afhuurt als repetitieruimte, een hele avond aan je kop loopt te zingen en vervolgens veel te lang blijft hangen achter één flesje bier!
Lees meer columns van Buurman Bolhuis.