Tien studenten Noorderpoort in finales Skills Heroes

GRONINGEN - Noorderpoort staat met tien studenten in de landelijke finale van Skills Heroes. De studenten nemen het van 16 tot en met 18 maart op tegen andere mbo'ers die zich hebben geplaatst voor Skills The Finals in de RAI Amsterdam.

Eén van de genomineerden is Mandy Bossinga, student bij Noorderpoort Euroborg Gastvrijheid & Toerisme. Ze heeft zich geplaatst voor de finales van Gastheer/ Gastvrouw en is nog vrij rustig over haar finaleplaats. "De spanning begint al wel een beetje te komen", vertelt Mandy. ‘Maar ik heb een goed gevoel over de voorbereiding. Veel mensen staan klaar om me te helpen waar dat nodig is." Zo heeft de ambitieuze studente een ervaren cocktailmaker in de arm genomen, die haar helpt bij het maken en ontwikkelen van cocktails. "Ik ken nu de basis voor een goede cocktail."

Iedereen begint met gelijke basis

Tijdens de finales mag Mandy weinig eigen materiaal meenemen, ze moet het doen met de producten die beschikbaar worden gesteld door de organisatie van de finales van de vakwedstrijden. "Dat zie ik eigenlijk als een voorsprongetje. Iedereen begint met een gelijke basis." Mandy is binnen Noorderpoort geen onbekende in het uitblinken en het deelnemen aan wedstrijden. Een paar jaar geleden won zij de Junior Sommelier Award Duitse Wijn en vorig jaar was de studente een van de genomineerden voor de Noorderpoort Jaarprijs. "Ik vind het leuk om aan wedstrijden mee te doen", vertelt ze trots. "Ik wil altijd meer en op die manier kan ik het beste uit mezelf halen."

Finales buiten de RAI

Niet alle finales vinden plaats in Amsterdam. Voor twee studenten is het komend weekend al erop of eronder. De finales voor Lassen zijn in het weekend van 11 maart in Hengelo. Daarnaast hebben twee Noorderpoortstudenten nog iets meer voorbereidingstijd: de finales voor Autoschadeherstel zijn op 24 en 25 maart bij BEEN Autoschadeherstel in Groningen.

Finalisten Noorderpoort

Vanuit Noorderpoort hebben de volgende tien studenten geplaatst zicht geplaatst voor Skills The Finals:
  • Wiljan Zwart - Autoschade hersteller
  • Egbert van der Bijl - Autoschade hersteller
  • Robert Boerema - Webdesigner
  • Mandy Bossinga - Gastvrouw
  • Elianne Huibers - Interieuradviseur
  • Wieke Sijens - Modeontwerper/medewerker mode
  • Nadine van de Kamp - Modeontwerper/medewerker mode
  • Marnick Winter - Lasser
  • Kevin Westerhof - Lasser
  • Paul Bakker - Autotechnicus

Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo'ers. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen. De vakwedstrijden zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers en kunnen opgenomen worden in het onderwijsprogramma.