Machinefabriek RAW: nieuwe culturele hotspot in Groningen

GRONINGEN - Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni lanceren een nieuwe culturele hotspot in Groningen. Zij openen vanaf 17 maart elke vrijdag de deuren van De Machinefabriek in Groningen voor bar + restaurant + podium Machinefabriek RAW.

Het theaterhuis van de acteurs, dansers, musici, technici, producenten, marketeers, hoofd kostuumatelier Helga en huismeester Rob verandert zo in een huiskamer van de stad. Een plek waar Groningers aan het eind van de week naartoe kunnen om met vrienden of collega’s lekker te eten, goede gesprekken te voeren en zich te laten verrassen door een voorstelling, expositie, lezing of optreden – een functie die het pand in het verleden ook had.

Programma van makers uit eigen huis en daarbuiten

Iedere vrijdagavond is er een ander programma, dat wordt ingevuld door het Noord Nederlands Toneel/ Club Guy & Roni, en/ of andere (culturele) organisaties van binnen of buiten de stad. Machinefabriek RAW wil plek bieden voor alles wat ruw, rauw, onaf, in ontwikkeling, op kweek is of in de steigers staat. Het thema van de avond wordt vooraf bekend gemaakt via de website, een ledennieuwsbrief en social media. De avonden zijn zo ingericht dat bezoekers kunnen komen en gaan wanneer ze willen, zich laten verrassen door het wisselende aanbod en tegen een kleine prijs mee-eten.

Opening vrijdag 17 maart

Tijdens de opening op vrijdag 17 maart (17.00 uur) kan het publiek met Guy Weizman en Julie Van den Berghe in gesprek op ‘De Biechtstoel’, en vanaf 20.00 uur kijken naar de try-out van ‘Mechanical Ecstasy’ van Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag. ‘Mechanical Ecstasy’ is een remake met nieuwe cast van dit experimenteel concept waarbij voorstelling en feest dwars door elkaar heen lopen. Het stuk was eerder te zien in onder meer De Oosterpoort en Paradigm en op Oerol, en wordt nu hernomen voor Théâtre National de Chaillot in Parijs. Verder kan het publiek aanschuiven in het nieuwe restaurant (gerund door lokale cateraars), presenteert NNTWEE vers materiaal en staan er nog enkele verrassingen op het programma. Toegang is gratis (na afloop pay what you like).

Groninger Gezinsbode