McDonald’s brengt street art Bushwick Collective naar Groningen

GRONINGEN - McDonald’s brengt street art van het wereldberoemde New Yorkse Bushwick Collective naar Nederland. In Groningen hangt een werk van Poem.

Het Bushwick Collective is een collectief van straatartiesten. Oprichter Joe Ficalora maakte 5 jaar geleden met een aantal vrienden een eerste muurschildering in Bushwick. Vandaag de dag zijn ongeveer 7000 artiesten aangesloten die de hele wijk hebben gekleurd met hun muurschilderingen. Het gevolg is dat Bushwick een openluchtmuseum is en mensen vanuit de hele wereld komen om de kunst te bekijken.

New York Bagel Supreme

Deze ‘street art gallery’ is onderdeel van de campagne van McDonald’s waarin de nieuwe tijdelijke New York Bagel Supreme wordt geïntroduceerd. Om deze nieuwe burger in stijl te verwelkomen wordt voor een echte New York-beleving ook een stukje van deze wereldstad naar Nederland gehaald. Vijf van de in totaal tien kunstwerken zijn op grote hoogte live op locatie door de artiesten ontwikkeld, van schets tot final art. De andere vijf zijn in de hometown van de street artists, down town Brooklyn NYC, gemaakt. Een hiervan hangt in Groningen en is gemaakt door Poem.