Nieuw gezondheidscentrum in Groningen: Gezondheidscentrum Corpus

GRONINGEN - Wethouder Roeland van der Schaaf van Groningen verricht donderdag 16 maart de officiële openingshandeling van Gezondheidscentrum Corpus.

In dit nieuwe gezondheidscentrum aan de Canadalaan 10a in Groningen zijn de volgende partijen gehuisvest: apotheek De Wiljes, ggz-instelling IPGGZ, Transcare-pijn, fysiotherapiepraktijk inter-fysio, logopedie praktijk Groningen-Zuid, Buurtzorg en de Oefentherapeut Cesar-Mensendieck. Het gezondheidscentrum is gebouwd op de plek van een voormalige basisschool, de W.A. van Lieflandschool. Bij de bouw van Gezondheidscentrum Corpus zijn alleen de fundering en de vorm van het voormalige schoolgebouw in tact gebleven.

Ontwerp StudioDubovci

De nieuwe gevel en muren zijn gebouwd op de bestaande fundering. De vloeren en het dak worden gedragen door een nieuwe constructie. Het gebouw is ontworpen door Studio Dubovci en is binnen een jaar gebouwd door Building Construction BV. Het gezondheidscentrum bestaat uit twee verdiepingen en kenmerkt zich door het gebruik van duurzame materialen, openheid en veel natuurlijk lichtinval. De centrale hal fungeert als het hart van het gebouw, die alle disciplines ruimtelijk en visueel met elkaar verbindt.

Winkelcentrum Overwinningsplein

Het vlakbij Winkelcentrum Overwinningsplein gevestigde gebouw is gezamenlijk eigendom van L&J Panden en Apotheek Wiljes. Bij het gebouw kan gratis geparkeerd worden.