Opleiding Data Science bij IT Academy Noord-Nederland

GRONINGEN - IT Academy Noord-Nederland start maandag 13 maart voor de derde keer de opleiding Data Science. Dat gebeurt op locatie, bij de Hanzehogeschool Groningen.

De vraag naar talentvolle data scientists is nog nooit zo groot geweest. De afgelopen 3 jaar groeide het aantal vacatures voor Big Data-professionals in Nederland ruim 3 keer sneller dan het volledige aanbod aan ICT-vacatures. Data scientists zorgen ervoor dat een organisatie sneller kan inspelen op veranderingen en bevordert haar innovatieve vermogen.

Samenwerking kennisinstellingen - bedrijfsleven

IT Academy Noord-Nederland ontwikkelde de opleiding Data Science voor professionals om noordelijke organisaties hiervan te laten profiteren. De opleiding is toonaangevend voor data science-onderwijs in Nederland. Dit dankzij de samenwerking tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Zo wordt het curriculum ontwikkeld en verzorgd door docenten van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, aangevuld en versterkt door experts van andere kennisinstellingen en bedrijven. De ontwikkeling van de inhoud is volledig vraaggestuurd vanuit het bedrijfsleven.

Complete data scientists

De mix van hoor- en werkcolleges en praktijkopdrachten zorgt ervoor dat de professionals na afronding direct met een data science-project aan de slag kunnen. Bovendien maakt de opleiding complete data scientists van de deelnemers: naast de benodigde technische vaardigheden komen ook de juridische en ethische kanten van het vak aan bod. IT Academy Noord-Nederland is onderdeel van Hanzehogeschool Groningen en wordt mede mogelijk gemaakt door Rijksuniversiteit Groningen, provincie en gemeente Groningen en Samenwerking Noord.