Groen licht voor verhuizing Voedselbank Stad Groningen

GRONINGEN - B en W van Groningen hebben dinsdag groen licht gegeven voor de verhuizing van Voedselbank Stad Groningen naar de Ulgersmaweg 57 in Groningen.

De gemeente zorgt voor het inlopen van het achterstallig onderhoud aan de Ulgersmaweg en neemt een groot deel van de jaarlijkse exploitatiekosten voor haar rekening. Er wordt een huurovereenkomst gesloten voor de duur van 10 jaar. De Voedselbank heeft hiermee ook een subsidie van 150.000 euro van het Oranje Fonds veiliggesteld. Eerder gaf de Riki Stichting uit Ouderkerk aan de Amstel al € 25.000. De verwachting is dat de voedselbank in de stad Groningen medio 2018 gaat fungeren als distributiecentrum voor de 8 overige voedselbanken in de provincie Groningen.

Hulp gemeente

Het bestuur van Voedselbank Stad Groningen is ingetogen met de beslissing van B en W. Toen in augustus 2016 bekend werd dat de voedselbank aan de Oosterhamrikkade plaats moest maken voor woningbouw, ging het bestuur meteen op zoek naar een andere locatie 'in het centrum van de armoede'. Daarop werd het pand aan de Ulgersmaweg gevonden. De gemeente bood de helpende hand door het gebouw per januari 2017 vrij van huur te maken. En nu namen B en W het besluit dat de verhuizing gerealiseerd kan worden.

Voorbereidingen getroffen

Voedselbank Stad Groningen heeft al veel voorbereidingen getroffen, de financiering is rond, architect Oving heeft de eerste schetsen al klaar. Om het gebouw geschikt te maken voor de verwerking van voedsel worden veel vrijwilligers ingezet. Zo heeft een grote groep cliënten aangegeven graag de handen uit de mouwen te willen steken.