Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen gul voor GOOV en WAARK

GRONINGEN - Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft in zijn vergadering van maandag 6 maart € 89.250 beschikbaar gesteld voor 29 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Groningen. Opvallend zijn de grote bijdragen voor GOOV Muziektheater en Stichting Theatergroep WAARK, beide uit Groningen.

GOOV Muziektheater kan rekenen op een bijdrage van € 10.000 voor zijn theaterproductie 'Buitenspel; de wereld door de bril van Jacques J. d’Ancona'. Dit is een musical over het leven van Jacques d’Ancona. De productie geeft een tijdsbeeld weer en is herkenbaar voor mensen in Groningen, maar eigenlijk in heel Nederland. De musical gaat 14 september 2017 in première in de Stadsschouwburg Groningen, rond de 80ste verjaardag van Jacques d'Ancona.

Stichting Theatergroep WAARK

Theatergroep WAARK, die al bijna een halve eeuw actueel theater in de Groningse taal en speelt met amateurspelers op hoog niveau, kan € 6000 tegemoet zien voor de theaterproductie 'Ida en Ebbo'. Schrijver Jan Veldman en regisseur Albert Secuur hebben uit de 'Kroniek van Bloemhof' een verhaal geput over 2 families uit de dertiende eeuw, een middeleeuwse Groninger soap.