Lezing over beeldende kunst uit de Italiaanse renaissance

GRONINGEN - Bram de Klerck geeft donderdag 16 maart in de Remonstrantse kerk in Groningen een lezing over beeldende kunst uit de Italiaanse renaissance. Deze lezing wordt gegeven naar aanleiding van de tentoonstelling 'In het hart van de renaissance' in Rijksmuseum Twenthe.

Beeldende kunst uit de Italiaanse renaissance is in Nederlandse collecties dun gezaaid. Het is dan ook bijzonder dat met de tentoonstelling 'In het hart van de renaissance' in Rijksmuseum Twenthe 2 werken van de onbetwiste renaissance-grootmeester Rafaël naar Nederland komen. Daarnaast zijn werken te zien van andere beroemde schilders uit die tijd, zoals Giovanni Bellini, Titiaan en Tintoretto.

Bram de Klerck

Dr. Bram de Klerck gaat in zijn lezing in op het verzamelen van Italiaanse kunst in Nederland en op de bijzondere presentatie van schilderkunst van de (Noord-)Italiaanse renaissance in Enschede. Bram de Klerck is gastconservator van de tentoonstelling 'In het hart van de renaissance'. Hij doceert Kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen en specialiseert zich op het gebied van de beeldende kunst van renaissance en barok. Hij promoveerde op een proefschrift over zestiende-eeuwse schilderkunst in Lombardije en publiceert regelmatig over de kunst van Italiaanse renaissance en de artistieke wisselwerkingen tussen Italië en de Nederlanden. Daarnaast is hij medewerker beeldende kunst van NRC Handelsblad. De lezing, die is georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht, duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Entree: € 12,50. Aanmelden: aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl.