1800 deelnemers voor vernieuwde Nacht van Groningen

GRONINGEN - Edwin Slijkhuis heeft zaterdagavond de halve marathon van de 16de Nacht van Groningen gewonnen. De Stadjer kwam in een tijd van 1:13:16 over de finish en liet de concurrentie daarmee op grote afstand.

In totaal deden zaterdag 1800 mensen mee aan de vernieuwde - want veel eerder in het jaar (en daardoor donkerder) - 'nightrun' met en finish op de Ossenmarkt. Zijn liepen 5 kilometer, 10 kilometer, 10 Engelse Mijlen of de halve marathon.

Taaislijmziekte

Voorafgaand werd een cheque van € 2882 overhandigd aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting, het aan de Nacht van Groningen verbonden goede doel. Deze stichting zet zich in voor een beter en langer leven voor kinderen en volwassenen met CF (taaislijmziekte) in Nederland.

Overige uitslagen

Maarten Zeegers uit Groningen was de snelste op de afstand 10 Engelse Mijlen. Hij finishte in een tijd van 54:19. Freek Lier was met 34:15 de snelste over 10 kilometer. Wilfred van Holst was de snelste over 5 kilometer: 15:45. Zie voor alle uitslagen: www.nachtvangroningen.nl